naar top
Gemeente Tremelo

Bib start met afhaalsysteem

Tijdens de coronaperiode leverde onze dienst 'bib aan huis' al bijna 700 pakketten bij leden thuis. Vanaf maandag 18 mei breidt de bibliotheek haar dienstverlening verder uit met een afhaalsysteem.

Hoe werkt het?

  1. Maak je keuze in onze online catalogus (kijk zeker na of de titels beschikbaar zijn in de bib)
  2. Stuur een mailtje naar bibliotheek@tremelo.be met jouw selectie, je lidkaartnummer, adresgegevens en telefoonnummer. Je kan ook telefonisch contact opnemen met een van onze medewerkers via 016 52 54 73, van maandag tot vrijdag tussen 9 en 12 uur en op dinsdagavond van 18 tot 20 uur.
  3. De bib-medewerker maakt met jou de nodige afspraken voor het afhaalmoment. De afhaalmomenten gaan door van maandag tot vrijdag tussen 9 en 12 uur en op dinsdagavond van 18 tot 20 uur. 
  4. Jouw pakket ligt op naam klaar in de inkomhal van de bibliotheek.
  5. Eén bib-gebruiker pikt het pakket op en verlaat meteen de inkomhal.

Door het aanvragen van een pakket geef je automatisch toestemming aan de bibliotheek om materialen te lenen op jouw persoonlijke lidkaart.

Is er leengeld verschuldigd of is je lidmaatschap aan vernieuwing toe, dan wordt dit bijgehouden in ons systeem en later afgerekend wanneer de bibliotheek haar gewone werking herneemt. Ook boetes (van voor de coronaperiode) zullen later afgerekend worden.

Hoe breng ik materialen terug?

Je stopt ze in de inleverschuif rechts naast de inkomdeur. Ingeleverde materialen gaan 72 uur in quarantaine voor ze weer worden teruggeplaatst in de rekken. 

Tot wanneer geldt bib aan huis en het afhaalsysteem?

Dat hangt af van de maatregelen van de nationale veiligheidsraad. We zullen tijdig communiceren wanneer de gewone werking wordt hernomen.

Dit artikel werd gepubliceerd op 14 mei 2020
Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina

  • Bib aan huis

Openingsuren en contact

Bibliotheek

adres
Kruisstraat 123120 Tremelo
tel.
016 52 54 73
e-mail
Vandaag open van 18.00 - 20.00 uur
Morgen gesloten

Nieuwsbrief

Mis geen enkel nieuwtje. Schrijf je in op onze e-nieuwsbrief.