Raadgevingen voor de heropstart van de horecazaken
Gids voor een veilige heropstart van de horeca
De gids bevat de minimale en noodzakelijke preventiemaatregelen voor veilige contacten tussen restaurateurs/café-uitbaters, hun personeel en hun klanten.
Het gaat onder meer om:
- algemene regels voor de toegang tot cafés en restaurants,
- organisatie van de binnen- en buitenruimtes,
- hygiënemaatregelen,
- manieren om fysiek contact te beperken,
- klanteninformatie,
- organisatie van de dienst,
- door de klanten te respecteren richtlijnen,
- …
DOWNLOAD DE GIDS (PDF, 1.19 MB)
Die preventiemaatregelen kunnen op sectoraal of bedrijfsniveau worden aangevuld. Daarbij wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met de specifieke omstandigheden. Ook andere adequate maatregelen die een soortgelijke bescherming bieden, zijn mogelijk.
Materiaal om klanten te informeren
De restaurateurs/café-uitbaters moeten hun klanten informeren over de basisregels die ze in hun zaak in acht moeten nemen, minstens met een duidelijk zichtbare affichering.
De restaurateurs/café-uitbaters vinden hieronder een algemene affiche die ze daarvoor kunnen gebruiken.
Download de affiche in het Nederlands (PDF, 516 KB)
Horecazaken kunnen via de dienst lokale economie A3-prints bestellen. Gebruik hiervoor het webformulier.
Daarnaast heeft de FOD Economie een communicatiekit ontwikkeld met een serie andere dragers waarmee de restaurateurs et de café-uitbaters hun klanten binnen en/of buiten hun zaak en via hun gebruikelijke communicatiekanalen, ook online, kunnen informeren. Er zijn ook hulpmiddelen beschikbaar om de ruimtes en het klantenverkeer in de zaak te helpen organiseren (pictogrammen, wegwijzers …).
Openingsuren en contact
Lokale economie en evenementen
- adres
- Werchtersebaan 13120 Tremelo
- tel.
- 016 52 54 67
- economie@tremelo.be
Richtlijnen bij jouw bezoek
Gelieve volgende richtlijnen te volgen bij een bezoek aan de gemeentelijke diensten:
- Maak vooraf een afspraak.
- Betaal elektronisch.