naar top
Gemeente Tremelo

Een levendig en leefbaar handelscentrum

In het centrum van Tremelo worden een aantal maatregelen ingevoerd om de verkeersstromen te verbeteren en bezoekers te stimuleren met de fiets te komen. Een blauwe zone, meer plaats voor fietsers en grotere terrassen moeten zorgen voor een veilige en levendige handelskern.

Invoering blauwe zone

In een gedeelte van het handelscentrum (zie plan) wordt een blauwe zone ingevoerd. In de blauwe zone is het gebruik van de parkeerschijf verplicht van 9 uur tot 18 uur, alle dagen behalve op zon- en feestdagen. In deze zone mag je maximaal drie uur parkeren. Wil je langer parkeren? Zet je wagen dan op parking Vinneweg of Damiaanplein. Je kan nog steeds overal gratis parkeren.

Hoe de parkeerschijf gebruiken?
De indeling op de parkeerschijf gebeurt in stappen van een half uur. Plaats de pijl van de parkeerschijf op het streepje dat volgt op het tijdstip van aankomst. Komt men bijvoorbeeld om 12.06 uur aan, dan schuift men de pijl op 12.30 uur. Leg de parkeerschijf duidelijk zichtbaar achter de voorruit van de wagen.

Deze maatregel gaat van kracht op dinsdag 7 juli 2020 (vanaf 14 uur) en geldt tot 31 januari 2021. Na de proefperiode wordt bekeken of de blauwe zone definitief kan behouden worden.

Berkenboslaan: doodlopende weg uitgezonderd voor voetgangers en fietsers

Vanuit het handelscentrum wordt de Berkenboslaan verboden toegang, uitgezonderd voor voetgangers en fietsers. Langs de kant van de Baalsebaan zal dit aangeduid worden met het verkeersbord 'doodlopende weg, uitgezonderd voor voetgangers en fietsers'.

Fietsvriendelijke handelsstraat

De fietssymbolen op het wegdek geven fietssuggestiestroken aan die de aanwezigheid van fietsers benadrukken en de rijweg visueel versmallen. Zo zetten we automobilisten aan tot lagere snelheden. In het handelscentrum worden ook twee nieuwe fietsrekken voor telkens 10 fietsen geplaatst.

Dit artikel werd gepubliceerd op 01 juli 2020
Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina

  • Circulatieplan Tremelo dorp

Openingsuren en contact

Mobiliteitsdienst

adres
Veldonkstraat 13120 Tremelo
tel.
016 52 54 55
fax
016 52 09 90
e-mail
Vandaag open van 09.00 - 12.00 uur
(enkel op afspraak)
Morgen open van 09.00 - 12.00 uur

 

Richtlijnen bij het plannen van jouw bezoek 

Voor jouw veiligheid en die van onze medewerkers blijven onze gebouwen gesloten en werken we enkel op afspraak

Gelieve volgende richtlijnen te volgen bij een bezoek aan de gemeentelijke diensten:

  • Draag een mondmasker.
  • Ontsmet je handen bij het binnenkomen.
  • Kom alleen en niet met het voltallige gezin als dat niet nodig is.
  • Betaal elektronisch.

Nieuwsbrief

Mis geen enkel nieuwtje. Schrijf je in op onze e-nieuwsbrief.