naar top
Gemeente Tremelo

Neem je voorzorgen tijdens de hittegolf

De komende dagen worden er hoge temperaturen voorspeld. Voor veel mensen zijn warme dagen aangenaam, maar voor kwetsbare groepen zijn ze vaak hinderlijk en zelfs gevaarlijk. In het kader van het warmteactieplan bundelen we een aantal aanbevelingen.

De voorspellingen van het KMI verwachten de komende dagen temperaturen rond 30┬░C. Dit houdt voor iedereen, maar vooral voor kwetsbare groepen, extra risico's in op ernstige gezondheidsproblemen.┬áPersonen met COVID-19 zijn extra kwetsbaar voor warmtegerelateerde ziekten én personen met hittestress zijn extra kwetsbaar voor het SARS-CoV-2-virus.

We doen een oproep aan alle inwoners om extra zorg te dragen voor elkaar tijdens deze warme periode. Ken je senioren of zieken in je omgeving? Of vermoed je dat er zo iemand in je straat woont? Ga op warme dagen eens kijken of ze zich goed voelen en voldoende water drinken.

Ook kinderen vragen extra aandacht. Laat hen voldoende drinken, smeer ze regelmatig in met zonnecrème en laat ze een petje op het hoofd zetten. Voldoende drinken is overigens een belangrijke tip voor iedereen. Vermijd ook zware inspanningen en draag lichte kledij.

In het kader van de activatie van het warmteactieplan bundelen we een aantal aanbevelingen op www.tremelo.be/warmedagen.

Wie hulp nodig heeft (boodschappen doen, hond uitlaten,...), kan terecht op het nummer 016 52 54 56 of mailen naar tremelohelpt@tremelo.be.

Dit artikel werd gepubliceerd op 23 juni 2020
Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina

  • Warme dagen

Openingsuren en contact

Communicatiedienst

adres
Veldonkstraat 13120 Tremelo
tel.
016 52 54 50
fax
016 52 54 09
e-mail

Telefonisch bereikbaar tijdens de kantooruren.

Nieuwsbrief

Mis geen enkel nieuwtje. Schrijf je in op onze e-nieuwsbrief.