naar top
Gemeente Tremelo
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Groepsaankoop sanering stookolietanks verlengd tot juni 2019

Oude buiten gebruik gestelde stookolietanks kunnen vroeg of laat beginnen lekken, zodat ernstige vervuiling van de bodem of het grondwater kan ontstaan. Om de kosten voor het verwijderen of opvullen van stookolietanks te drukken, organiseerde een werkgroep een stookolietankslag.

De milieuwetgeving bepaalt dat elke tank die buiten gebruik gesteld is, eerst geledigd, gereinigd en vervolgens verwijderd moet worden. Voor tanks met een inhoud van meer dan 5.000 liter dient dit zelfs binnen een termijn van 36 maanden na de buitengebruikstelling te gebeuren. Indien de verwijdering omwille van technische aspecten niet mogelijk is, moet de tank gereinigd en opgevuld worden. De beslissing om de tank al dan niet op te vullen wordt genomen door een erkend tanktechnicus.

Om de kosten voor het verwijderen of opvullen van zulke stookolietanks te drukken, organiseerde een werkgroep van inwoners uit zeven gemeenten een stookolietankslag. Na een vergelijkend onderzoek van prijs en kwaliteit werd de firma Riooltechnieken Ronny Bollen uit Bocholt weerhouden. De overeenkomst met deze firma werd verlengd zodat de afgesproken prijzen geldig blijven tot juni 2019.


Geïnteresseerd in deze groepsaankoop?

Dan kan je nog steeds vrijblijvend intekenen via extranet.interleuven.be/tankslag. Je zal nadien per mail of per post een offerte krijgen van de aannemer. Op basis hiervan kan je een contract tekenen voor de uitvoering van de sanering. 

Dit artikel werd gepubliceerd op 26 maart 2019
Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina

  • Stookolietankslag

Openingsuren en contact

Milieudienst

adres
Veldonkstraat 13120 Tremelo
tel.
016 52 54 55
fax
016 52 09 90
e-mail
Vandaag open van 09.00 - 12.00 uur - 13.30 - 16.00 uur
Morgen open van 09.00 - 12.00 uur

Nieuwsbrief

Mis geen enkel nieuwtje. Schrijf je in op onze e-nieuwsbrief.