Evenement organiseren? Vul eerst de evenementenscan in!

Organisatoren die de komende maanden een evenement willen organiseren in onze gemeente, vullen eerst de COVID evenementenscan in. Alleen evenementen met een groen veiligheidslabel krijgen, als ook de eventuele overige voorwaarden vervuld zijn, toelating van het lokaal bestuur.

Met het COVID Event Risk model kan je inzicht verwerven in het COVID-veiligheidsrisico van elk event. Dit wordt weergegeven met behulp van een kleurenlabel: groen, oranje, rood. Dit label wordt als de referentie beschouwd door lokale overheden bij het verlenen van toelatingen. Met het online COVID Event Risk Model kan je eigen events scannen en aanpassen.

Organiseer je de activiteit binnen, vul dan ook de CIRM-scan (Covid Infrastructure Risk Model) in. In een CIRM-toelating wordt er meegegeven hoeveel bezoekers een infrastructuur COVID-veilig kan ontvangen en aan welke voorwaarden hiervoor voldaan moet worden.

Update 30/6/2021
Het CIRM, alsook het CERM, zijn niet meer verplicht op indoor evenementen indien het publiek minder bedraagt dan 100 personen en op outdoor evenementen met minder dan 200 personen (Art. 12 §4, ministerieel besluit 23/06/2021).

Het meegekregen veiligheidslabel zegt niets over de beslissing of een event al dan niet kan doorgaan. De finale beslissingsbevoegdheid hierover ligt bij het lokaal bestuur. Vraag steeds je toelating aan via het webformulier: een evenement organiseren in coronatijden.

Dit artikel werd gepubliceerd op 30 juni 2021
Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina

  • Speelplein

Openingsuren en contact

Communicatiedienst

adres
Veldonkstraat 13120 Tremelo
tel.
016 52 54 50
fax
016 52 54 09
e-mail
Vandaag gesloten


Richtlijnen bij jouw bezoek 

Gelieve volgende richtlijnen te volgen bij een bezoek aan de gemeentelijke diensten: