naar top
Gemeente Tremelo

Coronamaatregelen (update): verstrenging van de maatregelen vanaf 25 juli

Op donderdag 23 juli zat de Veiligheidsraad opnieuw samen. Door de forse stijging van het aantal coronabesmettingen komt er een verstrenging van de maatregelen en geen versoepeling.

De eerste beslissing die door de Veiligheidsraad werd genomen, is om fase 5 van de exitstrategie niet te laten doorgaan. 

Wat verandert er op nationaal niveau? 

Vanaf zaterdag (25 juli) zijn mondmaskers verplicht op verschillende publieke plaatsen. Het gaat om markten, rommel- of antiekmarkten, winkelstraten en plaatsen met veel bezoekers, of die nu publiek of privé zijn. Ook in de publieke gebouwen komt er een verplichting. Vandaag geldt die verplichting al in onder meer winkels, op het openbaar vervoer en in musea.

In de horeca wordt het dragen van een masker ook verplicht voor klanten, behalve wanneer die neerzitten aan een tafel. Klanten zullen voortaan ook een telefoonnummer of e-mailadres moeten achterlaten. De maatregel moet ervoor zorgen dat mensen in geval van een besmetting eenvoudiger kunnen worden verwittigd. 

Nachtwinkels zullen vanaf zaterdag de deuren om 22 uur moeten sluiten. De Veiligheidsraad wil daarmee voorkomen dat klanten van de horeca na sluiting naar de nachtwinkels trekken om zich daar te bevoorraden. 

De sociale bubbels worden voorlopig niet verkleind. Het blijft dus toegestaan om 15 mensen per week te zien.

Iedereen die terugkeert uit vakantie, zal 48 uur voor terugkomst een online formulier moeten invullen. Verder wijzigen de regels over reizen niet: aan Belgische reizigers die naar ons land terugkeren uit een land met een oranje code, wordt aangeraden om zich te laten testen en in quarantaine te gaan. Voor wie terugkomt uit een rode zone is dat verplicht.

Wat betekent dit voor Tremelo? 

Alle maatregelen op nationaal niveau worden hier stipt gevolgd. 

Dit betekent dat vanaf dinsdag 28 juli iedereen met een mondmasker naar de markt moet komen. Zonder mondmasker mag je dus niet op de markt. 

Meer informatie op www.info-coronavirus.be.

Dit artikel werd gepubliceerd op 23 juli 2020
Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina

  • Mondmaskers

Openingsuren en contact

Communicatiedienst

adres
Veldonkstraat 13120 Tremelo
tel.
016 52 54 50
fax
016 52 54 09
e-mail

Telefonisch bereikbaar tijdens de kantooruren.

Nieuwsbrief

Mis geen enkel nieuwtje. Schrijf je in op onze e-nieuwsbrief.