naar top
Gemeente Tremelo

Neem altijd een mondmasker mee!

Lodewijk De Witte, provinciegouverneur van Vlaams-Brabant, verplicht de burgers om altijd een masker bij zich te hebben. Deze verplichting komt er omdat, naast de federale maatregelen, ook heel wat gemeenten reeds een mondmaskerplicht hebben ingevoerd.
In Tremelo geldt deze verplichting in de winkelstraat en op het Damiaanplein. Om discussies met burgers, die uitvluchten zoeken om het mondmasker niet te dragen omdat ze er geen bij hebben, te kunnen weerleggen, moet iedereen er voortaan één bij zich hebben.
De besmettingen met het coronavirus is in stijgende lijn. In heel wat Vlaams-Brabantse gemeenten is het aantal besmettingen momenteel hoger dan de drempelwaarde van 20 per 100.000 inwoners. Daarom zijn in deze gemeenten aangepaste maatregelen ingevoerd, waaronder het dragen van een mondmasker.
 
Mondmaskers zijn niet overal verplicht. Maar gemeenten omschreven specifieke gebieden waar het mondmasker gedragen moet worden. Op dit moment zijn er door deze gemeentelijke en de federale maatregelen vele plaatsen waar het mondmasker verplicht gedragen moet worden.
“Daardoor komen mensen, die zich in de openbare ruimte begeven, wel eens voor onvoorziene situaties te staan waarbij ze plots het mondmasker nodig hebben om zichzelf en anderen te beschermen tegen de verspreiding van het virus”, zegt provinciegouverneur Lodewijk De Witte. “Daarom leggen we alle burgers dan ook de verplichting op in Vlaams-Brabant altijd een mondmasker bij zich te hebben”.
 
Er staat geen strafbepaling in dit politiebesluit dat de provinciegouverneur hierover uitvaardigde.
 
“Dit is een bewuste keuze”, zegt provinciegouverneur Lodewijk De Witte. “Het is immers niet de bedoeling dat de politie actief dit besluit gaat handhaven. De bedoeling is een duidelijke boodschap te geven zodat discussies met burgers die uitvluchten zoeken om het mondmasker niet te dragen, omdat ze er geen bij hebben, te kunnen weerleggen. Wie altijd zijn masker bij zich heeft, moet het niet altijd dragen, maar kan wel vlot aan de verplichting voldoen als die er is”.
Dit artikel werd gepubliceerd op 14 augustus 2020
Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina

  • Mondmasker

Openingsuren en contact

Communicatiedienst

adres
Veldonkstraat 13120 Tremelo
tel.
016 52 54 50
fax
016 52 54 09
e-mail

Telefonisch bereikbaar tijdens de kantooruren.

Nieuwsbrief

Mis geen enkel nieuwtje. Schrijf je in op onze e-nieuwsbrief.