naar top
Gemeente Tremelo

Tremelo gaat voor veiliger verkeer

Op vrijdag 3 februari ondertekende het gemeentebestuur het SAVE-charter Steden & Gemeenten van Ouders van Verongelukte Kinderen. Het bestuur geeft hiermee een duidelijk signaal zich actief te willen inzetten voor meer verkeersveiligheid.

Ouders van Verongelukte Kinderen (OVK) is een lotgenotenvereniging die families die hun kind hebben verloren in het verkeer ondersteunt. OVK voert strijd tegen een te grote verkeersonveiligheid, in het bijzonder daar waar het gaat om kinderen en jongeren. SAVE staat dan ook voor: Samen Actief voor VEilig Verkeer. 

Tremelo wil een aantal acties en projecten uitwerken om alle weggebruikers, maar in het bijzonder kinderen en jongeren beter te beschermen. Deze acties en projecten zullen nauw aansluiten bij de doelstellingen die reeds werden uitgewerkt in het mobiliteitsplan, en daarop nog de nodige uitbreiding bieden wat betreft infrastructurele verbetering en sensibilisering rond verkeersveiligheid afgestemd op onze jongste weggebruikers.

Een eerste grote stap is de opmaak van een grondige knelpuntenanalyse van elke schoolomgeving en de schoolroutes, en het daarbij horende stappenplan voor de infrastructurele ingrepen die de veiligheid kan verhogen.

save.ovk.be

Dit artikel werd gepubliceerd op 03 februari 2017
Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina

  • SAVE

Openingsuren en contact

Mobiliteitsdienst

adres
Veldonkstraat 13120 Tremelo
tel.
016 52 54 55
fax
016 52 09 90
e-mail
Vandaag open van 09.00 - 12.00 uur - 13.30 - 16.00 uur
Morgen open van 09.00 - 12.00 uur - 17.00 - 19.00 uur

Nieuwsbrief

Mis geen enkel nieuwtje. Schrijf je in op onze e-nieuwsbrief.