Dit nieuwsbericht is niet actueel.

EcoWerf start in 2021 met ophalen papier en karton in gele containers

Vanaf 28 april 2021 haalt EcoWerf in Tremelo papier en karton aan huis op in gele containers van 240 liter. Vanaf dan verzamel je oud papier en karton netjes en droog in een gesloten container.

Gedaan met het verzamelen van papier in kartonnen dozen of het samenbinden in pakketjes. EcoWerf haalt vanaf 28 april papier en karton op in gesloten gele containers van 240 liter. Die container heeft wielen zodat je ook een volle container makkelijk naar de straat kan rollen. Een container is niet alleen gebruiksvriendelijker voor jou maar ook ergonomisch voor de ophalers. Want papier en karton ophalen in containers voorkomt rugklachten en snijwonden.  Daarnaast voorkomen we heel wat waaivuil in de gemeente. 

Containerkeuze

Papier en karton wordt vanaf 1 januari 2021 maandelijks in plaats van driewekelijks opgehaald door EcoWerf. Daarom is een container van 240 liter het ideale formaat om het papier en karton van één maand in te verzamelen. Als je voldoet aan bepaalde voorwaarden zoals het wonen op een appartement, kan je een ander type container kiezen. 

Wanneer krijg ik een container?

In het najaar kregen alle inwoners een brief met alle info over de gele papier- en kartoncontainer. Einde maart ontvang je een tweede brief met de vermelding wanneer jouw papier- en kartoncontainer zal geleverd worden. De bedeling van de containers is gepland tussen 6 en 13 april.

Vanaf de start van de ophaling van papier en karton in de gele container, neemt EcoWerf papier en karton dat los aan de straatkant staat niet meer mee. Je bent niet verplicht de gele container te gebruiken, want je kan nog steeds met los papier en karton terecht op het recyclagepark.

Wat kost mij dat?

Je betaalt een maandelijks gebruiksrecht (huur) van 0,84 euro. Met dit bedrag heb je recht op het gebruik van een container en wordt jouw container onderhouden en vervangen aan huis indien nodig. Het aanbieden van de gele container is kosteloos. Je betaalt ook niet voor het gewicht van het papier en karton dat je maandelijks aanbiedt. Het huurbedrag wordt maandelijks afgehouden van je DifTar-rekening.

Je kan je maandelijkse afvalrekening raadplegen via het digitaal loket ‘Mijn EcoWerf’ op www.ecowerf.be.

Voor vragen, wijziging of annulering kan je steeds terecht op de groene lijn van Ecowerf: 0800 97 0 97 (optie 1).

Dit artikel werd gepubliceerd op 14 september 2020
Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina

  • Gele container EcoWerf

Openingsuren en contact

Milieudienst

adres
Veldonkstraat 13120 Tremelo
tel.
016 52 54 58
fax
016 52 09 90
e-mail
Vandaag gesloten


Richtlijnen bij jouw bezoek 

Gelieve volgende richtlijnen te volgen bij een bezoek aan de gemeentelijke diensten:

  • Maak vooraf een afspraak.
  • Draag een mondmasker.
  • Ontsmet je handen bij het binnenkomen.
  • Kom alleen en niet met het voltallige gezin als dat niet nodig is.
  • Betaal elektronisch.