naar top
Gemeente Tremelo

EcoWerf start in 2021 met ophalen papier en karton in gele containers

Vanaf 28 april 2021 haalt EcoWerf in Tremelo papier en karton aan huis op in gele containers van 240 liter. Vanaf dan verzamel je oud papier en karton netjes en droog in een gesloten container.

Gedaan met het verzamelen van papier in kartonnen dozen of het samenbinden in pakketjes. EcoWerf haalt vanaf 28 april papier en karton op in gesloten gele containers. Die container heeft wielen zodat je ook een volle container makkelijk naar de straat kan rollen. Handig en proper!

Waarom een gele papier- en kartoncontainer?

Een container is niet alleen gebruiksvriendelijker voor jou maar ook ergonomisch voor de ophalers. Want papier en karton ophalen in containers voorkomt rugklachten en snijwonden.  Ook voorkomen we heel wat waaivuil in de gemeente.

Wanneer krijg ik een container?

Papier en karton wordt vanaf 1 januari 2021 maandelijks in plaats van driewekelijks opgehaald door EcoWerf. Daarom is een container van 240 liter het ideale formaat om het papier en karton van één maand in te verzamelen. Als je voldoet aan bepaalde voorwaarden zoals het wonen op een appartement, kan je een ander type container kiezen. Je krijg in het najaar een brief met alle info over de gele papier- en kartoncontainer.

Vanaf 28 april 2021, de start van de ophaling van papier en karton in de gele container, neemt EcoWerf papier en karton dat los aan de straatkant staat niet meer mee. Je bent niet verplicht de gele container te gebruiken, want je kan nog steeds met los papier en karton terecht op het recyclagepark.

Wat kost mij dat?

Je betaalt een maandelijks gebruiksrecht (huur) van 0,84 euro. Met dit bedrag heb je recht op het gebruik van een container en wordt jouw container onderhouden en vervangen aan huis indien nodig. Het aanbieden van de gele container is kosteloos. Je betaalt ook niet voor het gewicht van het papier en karton dat je maandelijks aanbiedt. Het huurbedrag wordt maandelijks afgehouden van je DifTar-rekening.

Je kan je maandelijkse afvalrekening raadplegen via het digitaal loket ‘Mijn EcoWerf’ op www.ecowerf.be.

Dit artikel werd gepubliceerd op 14 september 2020
Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina

  • Gele container EcoWerf

Openingsuren en contact

Milieudienst

adres
Veldonkstraat 13120 Tremelo
tel.
016 52 54 20
fax
016 52 09 90
e-mail
Vandaag gesloten
Morgen gesloten

 

Richtlijnen bij het plannen van jouw bezoek 

Voor jouw veiligheid en die van onze medewerkers blijven onze gebouwen gesloten en werken we enkel op afspraak

Gelieve volgende richtlijnen te volgen bij een bezoek aan de gemeentelijke diensten:

  • Draag een mondmasker.
  • Ontsmet je handen bij het binnenkomen.
  • Kom alleen en niet met het voltallige gezin als dat niet nodig is.
  • Betaal elektronisch.

Nieuwsbrief

Mis geen enkel nieuwtje. Schrijf je in op onze e-nieuwsbrief.