Renovatiewerken Bibliotheek

Half maart starten de renovatiewerken aan het bibliotheekgebouw. De nieuwe  bib moet interactie, uitwisseling van cultuur en kennis stimuleren.

Een duurzame renovatie

Fase 1:  Bouw van een polyvalente zaal (start maart 2017)

De werken starten met de bouw van een nieuw polyvalent zaaltje naast de bibliotheek. Voor een betere toegang tot de werf wordt een deel van de oude muur langs de Kruisstraat opengemaakt. De toegang tot de bib blijft steeds gegarandeerd.

Fase 2: Renovatie bibliotheek (oktober 2017 - mei 2018)

Half oktober verhuist een deel van de bib-collectie tijdelijk naar de nieuwe polyvalente zaal. Dan starten de renovatiewerken in het bibliotheekgebouw.

Het voormalige schoolgebouw vertoont doorheen de jaren verschillende bouwkundige gebreken.  Een grondige, duurzame renovatie van het gebouw dringt zich op: isolatie vloer en dak, hoogrendementsbeglazing, vernieuwing technische installaties, optimaliseren  toegankelijkheid, …

Fase 3: Heraanleg binnenplein

Na de renovatie van de bibliotheek wordt het binnenplein rond de lindeboom heringericht.

 

De belevingsbib


De gemeente wil de nieuwe bibliotheek een moderne uitstraling geven en omvormen tot een echte belevings- en ontmoetingsruimte.

De nieuwe bibliotheek zal voldoende plaats bieden voor ontmoeting. Met in elke ruimte een 'date plek' voor jong en oud: een leesruimte, een vertel- en striphoek, een werkplek met digitale media , … en dat alles in een gezellige huiskamersfeer.

 

Deel deze pagina

Openingsuren en Contact

Technische Uitvoeringsdienst

adres
Geetsvondelstraat 73120 Tremelo
tel.
016 52 54 90
fax
016 53 45 97
e-mail
Vandaag open van 09.00 - 12.00 uur en van 13.30 - 16.00 uur
Morgen open van 09.00 - 12.00 uur en van 13.30 - 16.00 uur
  • Bibliotheek