Vrijzinnige Vrouwen (Vlaams-Brabant) Tremelo-Keerbergen

Laat ons beginnen bij 't begin …

Wij zijn Vrijzinnig-Humanistisch!

Vrijzinnige Humanisten zijn vrijdenkers en doen aan Vrij Onderzoek. Dat wil zeggen dat wij niet zomaar alles geloven. We willen de dingen zelf onderzoeken en vormen dan onze mening. Wij geloven in argumenten, wij aanvaarden geen dogma's. Een dogma is iets dat als 'DE waarheid' wordt opgelegd door een religie, ideologie of organisatie. Wij vinden een goed evenwicht tussen vrijheid en gelijkheid zeer belangrijk. En hechten veel belang aan respect en solidariteit. Tussen mensen onder elkaar, tussen mens en dier en tussen de mens en de natuur. Wij zijn ook voor het recht op zelfbeschikking. Iedereen is baas over zijn eigen lichaam. Wij geloven in de evolutietheorie van Darwin. Wij verdedigen het recht op vrije meningsuiting en de gelijkheid tussen man en vrouw.
 
Wij, als ‘Vrijzinnige Vrouwen’ willen meer nadruk op vrijzinnigheid binnen de vrouwenbeweging en meer aandacht voor vrouwenzaken binnen de vrijzinnigheid. Wij focussen ons op de specifieke verlangens van vrouwen door te onderzoeken in hoeverre, zowel binnen als buiten de vrijzinnige beweging, aan die verlangens wordt voldaan. Uiteraard zullen wij ook de nodige actie ondernemen om deze in te vullen.
Wij opereren  onder de vlag van Humanistisch Verbond, een lidvereniging van de Mens.nu. Voor een financieel steuntje kunnen wij beroep doen op de Instelling Morele Dienstverlening Vlaams-Brabant.


Vrijzinnige Vrouwen Tremelo – Keerbergen …… meer dan een verhaal apart!

Als sociaal-culturele organisatie willen wij enerzijds mensen aansporen om zelf een mening te vormen op basis van correcte en onderbouwde informatie. We trachten dit doel te bereiken door o.a. debatten en voordrachten aan te bieden in een ontspannen kader. Anderzijds willen wij gelijkgestemde vrouwen en mannen (!) samenbrengen en hen laten genieten van allerlei culturele en recreatieve activiteiten.


Zo haalden wij sinds 2010 reeds bekende en minder gekende sprekers, naar Tremelo, Keerbergen en andere randgemeenten. Op het menu o.a. Alain Remue, hoofd van de Cel Vermiste Personen, Lieve Blancquaert met haar reportage ‘Birth-Day’, Wim Distelmans met ‘Een waardig levenseinde’, Christine Van Broeckhoven rond ‘Alzheimer en Dementie’, Dirk Draulans over 'het zit in onze genen', Jennie Vanlerberghe over 'Vrouw zijn in Afghanistan',… We hielden een lezing over het boek ‘Adela en Helena’ van Betty Mellaerts’, een driedaagse cyclus rond ‘Vrijmetselarij’…… Panelgesprekken rond ‘Vrouwen en succes’, ‘Vrouwen en geweld’, … Brachten de gelauwerde film ‘Tot Altijd’ van Nic Balthazar. Bovendien genieten we regelmatig van cultuur, muziekoptredens en theatervoorstellingen of organiseren we die gewoon zelf. Zo hadden we Nele Goossens al 2x te gast en Marleen Merckx en Annemarie Picard met het prachtige theaterstuk 'Vriendinnen'. Ook onze retro fuiven zijn daar een goed voorbeeld van. Naast dit alles kan je ons ook jaarlijks vinden op de Braderij en Kerstmarkt te Tremelo waar we, zoals bij al onze activiteiten, informatie koppelen aan recreatie met een hap en een tap. Bovendien trachten we regelmatig het goede doel te steunen. Onze escapades zijn te volgen op vvkeemelo.wordpress.com.

Lid worden van de VV?

Wil u lid worden of gewoon op de hoogte gehouden worden van onze activiteiten, neem contact op met Britt: 0495/53.33.20 - britt.ballings@humanistischverbond.be

 

 

Contactgegevens

adres
Kerkenbosstraat 14a3128  Baal
gsm
0495 53 33 20
e-mail
website
http://vvkeemelo.wordpress.com

Contactpersoon

naam
Ballings Britt
adres
Kerkenbosstraat 14a3128  Tremelo
e-mail
Terug naar verenigingengids