Laekdalwandeling - 5km

Laekdalwandeling (5km - start aan parking Hilstraat) Bewegwijzerde wandeling: volg de blauwe pijltjes van Natuurpunt. Deze wandeling kan gecombineerd worden met de Zegbroekwandeling. Zo wordt dit een mooie natuurwandeling van 12,8 km. Zie Laekdal-Zegbroekwandeling. Deze prachtige wandeling voert je door het Laekdal, het grootste aaneengesloten gebied van open ruimte, dat Tremelo rijk is...

Wanneer

Prijs

Gratis

Waar

Parking Hilstraat
Hilstraat 1 3120 Tremelo

Contact

Telefoon
016 52 54 44
e-mail
toerisme@tremelo.be

Organisatie

Toerisme Tremelo

Info

Laekdalwandeling (5km - start aan parking Hilstraat)

Bewegwijzerde wandeling: volg de blauwe pijltjes van Natuurpunt.
Deze wandeling kan gecombineerd worden met de Zegbroekwandeling. Zo wordt dit een mooie natuurwandeling van 12,8 km. Zie Laekdal-Zegbroekwandeling.
Deze prachtige wandeling voert je door het Laekdal, het grootste aaneengesloten gebied van open ruimte, dat Tremelo rijk is. De vallei van de Laak is een groene corridor tussen het Demer- en Dijlegebied. De open ruimte van het beeklandschap is een aaneensluiting van hooilanden, weilanden en broekbossen.
De Grote Laak was ooit een onbevaarbare nevenloop van de Demer, die zich ter hoogte van Aarschot afsplitste om in Tremelo in de Dijle uit te monden. Door de rechttrekking en dijkverhoging van de Demer in 1974 kreeg de Grote Laak geen water meer, maar dat wil Natuurpunt veranderen. Zo kan het water weer vloeien en de natuur weer haar gang gaan.

Categorie

Deel deze pagina

Alle activiteiten
  • foto: Laekdal Tremelo