Theys&Miseur DRIE GLASMEESTERS TELKENS ANDERS

Op 1 en 2 juni zet de kerk van de Heilige Damiaan zijn deuren wagenwijd open. Dit naar aanleiding van Open Kerken Dagen. We ontmoeten er THEYS & MISEUR - DRIE GLASMEESTERS TELKENS ANDERS. Theys & Miseur is gespecialiseerd in het maken van exclusieve glaswerken gaande van restauraties van brandglasramen tot hedendaagse glaskunst als schilderijen, schalen en juwelen. Da...

Wanneer

  • 01 juni 2024
    van 13.00 uur

Prijs

Gratis

Waar

Kerk H.Damiaan van Molokaï
Pater Damiaanstraat 35 3120 Ninde 3120 Tremelo

Reservaties

Telefoon
0468250554
e-mail
sonia.crabbe@pandora.be

Contact

e-mail
sonia.crabbe@pandora.be

Info

Op 1 en 2 juni zet de kerk van de Heilige Damiaan zijn deuren wagenwijd open. Dit naar aanleiding van Open Kerken Dagen.


We ontmoeten er THEYS & MISEUR - DRIE GLASMEESTERS TELKENS ANDERS.


Theys & Miseur is gespecialiseerd in het maken van exclusieve glaswerken gaande van restauraties van brandglasramen tot hedendaagse glaskunst als schilderijen, schalen en juwelen.


Daniël Theys is meester in het restaureren en maken van glas- in- loodramen.


Zoon Daan trok naar Murano/ Italië om er de oude technieken van het glasblazen te leren. In hun atelier in Holsbeek werkt hij aan installaties en schilderijen al dan niet met glas.


Moeder Chris Miseur heeft zich gespecialiseerd in de glass-fusing techniek, waarbij verschillende lagen glas op en in elkaar versmolten worden.


Afbeelding met raam, kerk, gebouw, gebrandschilderd glas<br/><br/>Automatisch gegenereerde beschrijving


Het Damiaanglasraam in de kerk van Ninde (2009) is van de hand van Daniël en Daan Theys. Daan ontwierp het glasraam en Daniël zorgde als glazenier voor de uitvoering.


Kom genieten van deze mooie tentoonstelling op 1 en 2 juni 2024 telkens tussen 13 en 18 uur in de Heilige Damiaankerk van Ninde, Pater Damiaanstraat 35, 3120 Tremelo-Ninde.


We vergasten je ondertussen op live orgelmuziek en een glaasje spumante.


Toegang is gratis.


Interessante brochure is verkrijgbaar.

Categorie

Deel deze pagina

Alle activiteiten
  • foto: Damiaanglasraam van Daniël en Daan Theys in de kerk van Ninde (2009)