Elisabeth Wolf

Elisabeth Wolf is een Belgische componist, pianist. Ze is vooral bekend door haar persoonlijke stijl. Haar werk bestaat hoofdzakelijk uit pianocomposities met elegante, expressieve melodieën. Ze combineert onconventionele harmonieën en vrije vormen, telkens overgoten met een vleugje romantiek.

Elisabeth Wolf zag het levenslicht op 9 februari 1974. Ze werd geboren in het landelijke dorpje Lubbeek. Toen Elisabeth op jonge leeftijd pianolessen begon te volgen, werd het al snel duidelijk dat haar vingers een eigen leven begonnen te leiden. In plaats van toonladders en sonates te leren, creëerde ze telkens weer haar eigen composities. Het was pas na een optreden op de middelbare school, waar ze haar eerste compositie speelde, dat ze te horen kreeg dat ze getalenteerd was. Vanaf dat moment kreeg ze, als enige leerling, de sleutel van één van de ‘geheime vertrekken’ van de zusters van de school, waar een piano stond, om tijdens de speeltijden te kunnen oefenen.

Toen Elisabeth nog maar vijftien was, gaf ze al haar eerste optreden in Tel Aviv, Israël,. Een jaar later speelde ze in Vera Cruz in Mexico. De jaren erna gaf ze nog verschillende optredens in binnen- en buitenland.

Nu, na een lange pauze, brengt ze haar eerste cd uit: “Out of the Blue”. De titel verwijst naar hoe haar vingers op piano een eigen leven leiden waaruit “out of the blue” een compositie ontstaat.

Eind 2019, rond Kerstmis, besluit Ilse om haar job als Sales Manager op te zeggen en zich 100% op muziek te focussen. Als bassiste treedt ze regelmatig op met diverse bands maar door Covid-19 wordt dit plots volledig lamgelegd. Er breken harde tijden aan voor muzikanten.         

Maar omdat Ilse op zo’n moment niet bij de pakken blijf zitten, besluit ze om gebruik te maken van de vrijgekomen tijd om een oude liefde terug op te pikken: pianomuziek componeren.

Het componeren gaat zo vlot dat Ilse “out of the blue” acht nummers klaar heeft.           Zo ontstaat het idee om cd “Out of the Blue” uit te brengen onder de artiestennaam “Elisabeth Wolf” om een onderscheid te maken met Ilse als bassiste. Ilse is een afleiding van de voornaam Elisabeth en Wolf komt van haar moeders familienaam De Wolf.     

De cd is bedoeld als inspiratie voor iedereen die in deze uitdagende tijden zijn of haar dromen wil realiseren. De nummers geven een elegante, romantische sfeer weer en weerspiegelen de hoop naar een mooiere toekomst. Het is muziek om bij weg te dromen, een boek te lezen of om van een glas wijn te genieten omringd door je geliefden.

                                                                                                                     

gemeentelijke geschenkbon

Contactgegevens

contact
Ilse Van den Broeck
adres
Berkendreef 11, 3128 3128 - Baal
gsm
0497848260
e-mail
website
www.elisabethwolf.com
LinkedIn
LinkedIn profiel
Instagram
elisabethwolfpiano
Terug naar ondernemersgids