Fietsbieb Tremelo

Bij de Fietsbieb leen je een kinderfietsje voor een kleine prijs. Is jouw kleine coureur de fiets ontgroeid? Ruil hem dan gewoon in voor een groter exemplaar! Zo stimuleren we het fietsen bij en met kinderen. Want fietsen is leuk en gezond! En fietsen hergebruiken is goed voor het milieu én de portemonnee.

Een Fietsbieb?

Dat is een bibliotheek van kinderfietsen voor gezinnen met jonge kinderen. De Fietsbieb is een halve dag per maand open op een vast tijdstip. Alle kinderen van 2 tot 12 jaar en hun ouders zijn er welkom. Voor 20 euro per jaar (plus 20 euro waarborg) kies je een kinderfiets. Wil je gedurende het jaar een fiets met een andere kleur, maat of model? Dan kan je jouw exemplaar gratis omruilen tijdens het vaste openingsmoment!

Bij de Fietsbieb krijgen tweedehandsfietsjes een nieuw leven. Vooraleer ze uitgeleend worden, zorgt de Fietsbib ervoor dat ze op punt staan. Zijn er herstellingen nodig? Dan knappen onze vrijwilligers ze weer helemaal op.

Waar is de Fietsbieb?

Waar anders dan in hét fietscenter van Tremelo: het Sven Nys Cycling Center. Boven op de Balenberg kan je één keer per maand fietsjes komen uitproberen. De Fietsbiebvrijwilligers helpen je met de keuze van de fiets en zetten ‘m helemaal op maat voor jouw kleine crosser. Nog even testen en starten maar!

Meewerken?

Heb jij nog een kinderfiets staan? En is deze in goede staat? Breng hem naar de Fietsbieb en geef hem een tweede leven. Om jou te bedanken ontvang jij een jaarabonnement voor de Fietsbieb voor jezelf of om aan iemand anders te schenken.

Graag zelf de handen uit de mouwen steken? Beweging.net zoekt enthousiaste vrijwilligers om aan de fietsjes te sleutelen. Je doet herstellingen en stelt de fietsjes af op maat van de kinderen. Wil je ons team versterken? Laat het ons weten via tremelo@fietsbieb.be.

Reserveer je bezoek

De Fietsbieb is van 10u tot 12u open in het Sven Nys Cycling Center op:

  • zaterdag 29 mei
  • zaterdag 26 juni
  • zaterdag 24 juli
  • zaterdag 28 augustus
  • zaterdag 25 september
  • zaterdag 30 oktober
  • zaterdag 27 november

Reserveer je bezoek vooraf via tremelo@fietsbieb.be.


De fietsbieb is een initiatief van Beweging.net met steun van gemeente Tremelo, provincie Vlaams-Brabant en het Sven Nys Cycling Center.

www.fietsbieb.be

Deel deze pagina

Openingsuren en Contact

Sven Nys Cycling Center

adres
Balenbergstraatje 113128 Baal
tel.
016 41 72 68
e-mail
Vandaag open van 10.00 - 18.00 uur
Morgen open van 10.00 - 18.00 uur
  • Fietsbieb