Gemeentelijke isolatie- en verbouwpremie

De Vlaamse Overheid geeft in de vorm van de Mijn VerbouwPremie (MVP) premies aan wie investeert in renovatie of energiebesparende maatregelen in hun bestaande woning, appartement of andere gebouwen.

Heb jij een MVP ontvangen voor je woning? Dan ontvang je ook van ons een bijkomende premie.

Welke investeringen vallen in Tremelo onder de noemer renovatie?
Als je een MVP hebt ontvangen voor binnenrenovatie, elektriciteit en sanitair, dan krijg je van ons een premie van 10% van het uitgekeerde bedrag. Bijvoorbeeld, als je een MVP hebt ontvangen van 5000 euro, dan heb je van ons nog eens 500 euro tegoed.  

Welke categorieën vallen in Tremelo onder de noemer energiebesparende investeringen?
Als je geïnvesteerd hebt in dak-, buitenmuur- of vloerisolatie, dan krijg je 50 euro per begonnen 50 m² met een maximumpremie van 200 euro.

Welke categorieën komen in Tremelo niet in aanmerking voor een gemeentelijke premie?
De MVP omvat meer dan de bovenvermelde investeringen. Niet alle categorieën komen op dit moment bij ons in aanmerking voor een gemeentelijke premie, namelijk: ramen en deuren, warmtepompen, zonneboilers en gascondensatieketels.

Hoe aanvragen

Om de gemeentelijke premie te ontvangen, hoef je geen aparte aanvraag in te dienen. Wij ontvangen die gegevens automatisch, verwerken ze en storten de premie op dezelfde bankrekening waarop je de MVP hebt ontvangen. Let wel op: het duurt even voordat wij de gegevens ontvangen. Daarna moet jouw dossier ook bij ons nog een aantal administratieve stappen doorlopen.

Heb je je dakisolatie zelf geplaatst? Dan kan je ook gebruik maken van het papieren aanvraagformulier (zie onderaan) of het digitaal formulier in het e-loket

Deel deze pagina

Openingsuren en Contact

Milieudienst

adres
Veldonkstraat 13120 Tremelo
tel.
016 52 54 58
fax
016 52 09 90
e-mail
  • Premies