Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Persinfo - Tremelo wipt eerste tegels op 20 maart

Van 21 maart tot en met 31 oktober gaat het eerste Vlaams Kampioenschap Tegelwippen door. En Tremelo doet mee. Het lokaal bestuur roept inwoners op om zoveel mogelijk tegels of verharding uit te breken en te vervangen door groen. Op maandag 20 maart wippen we de eerste tegels aan het sociaal huis.

Van 21 maart tot en met 31 oktober gaat het eerste Vlaams Kampioenschap Tegelwippen door. Steden en gemeenten breken zoveel mogelijk tegels uit en vervangen die door groen. 

Tremelo doet mee en neemt het op tegen Begijnendijk en Keerbergen. We moedigen inwoners aan om zoveel mogelijk tegels of verharding - ook kunstgras en kiezels bijvoorbeeld - weg te nemen en te registreren via de tegelteller op de campagnewebsite www.vk-tegelwippen.be

Het tegelwipkampioenschap is ludiek opgevat maar heeft een belangrijke sensibiliserende functie. Door verhardingen te vervangen door gras, bloemen, bomen en geveltuinen, maken we onze gemeente meer klimaatbestendig, aantrekkelijker voor dieren en nuttige insecten, koeler op warme dagen en ook veel mooier!

Informatie over de actie, inspiratie en tips kan je vinden op www.tremelotroef.be/tegelwippen 

Persmoment - Tremelo wipt en vergroent

Ook op publiek domein ontharden we. De kiezelstrook rond het gemeentehuis en het binnenplein aan het sociaal huis worden heraangelegd tot een mooi stukje groen.

Het lokaal bestuur geeft de aftrap van de campagne en wipt de eerste tegels aan het sociaal huis op maandag 20 maart om 10 uur.

Locatie: binnenplein Sociaal Huis, Baalsebaan 289


Info:

Kris Torfs, schepen van milieu, christoph.torfs@tremelo.be, 0496 06 49 99
Tanja Stessens, milieu, milieudienst@tremelo.be, 016 52 54 63

Dit artikel werd gepubliceerd op 16 maart 2023

Bekijk ook

Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina

  • VK Tegelwippen

Openingsuren en contact

Communicatiedienst

adres
Veldonkstraat 13120 Tremelo
tel.
016 52 54 50
fax
016 52 54 09
e-mail
Morgen gesloten

Richtlijnen bij jouw bezoek 

Gelieve volgende richtlijnen te volgen bij een bezoek aan de gemeentelijke diensten: