Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Persinfo - Eerste trajectcontroles boeken positieve resultaten

Sinds begin april zijn de trajectcontroles in het centrum van Tremelo en Baal actief. De eerste resultaten zijn positief: meer dan 98 procent van de bestuurders houdt zich aan de snelheid.

Op het grondgebied van Tremelo worden in totaal vijf trajectcontroles ingevoerd. Het gaat om verbindingswegen met veel doorgaand verkeer die bovendien in een schoolomgeving of zone 30 gelegen zijn: in de omgeving van de Damiaanschool, Basisschool De Cocon en Sint-Annaschool, en in het centrum van Tremelo en Baal.

De ANPR-camera’s voor de trajectcontroles in het centrum van Tremelo en Baal zijn sinds begin april actief. De voorbije maand werd de snelheid van meer dan 100.000 voertuigen gecontroleerd. De eerste resultaten van de snelheidsmetingen zijn hoopgevend. Het merendeel van de bestuurders, zo’n 98 procent, houdt zich netjes aan de snelheid. In de Pastoriestraat in Baal waar er meer doorgaand verkeer is, werd het merendeel van de overtredingen gemaakt door voertuigen van buiten de gemeente.

Dagelijks passeren gemiddeld 3.000 tot 4.000 voertuigen op de verbindingswegen in onze dorpskernen. Verkeersveiligheid is daarom een absolute prioriteit. Trajectcontroles zijn wetenschappelijk onderbouwd en tegelijk eerlijk. Anders dan bij flitspalen zorgen trajectcontroles voor een gelijkmatige verkeersstroom en een rustiger wegbeeld. Bestuurders remmen niet meer plots af en houden ook na een trajectcontrole een lage snelheid aan.

De trajectcontroles in de schoolomgevingen worden vanaf eind mei geactiveerd.

Info

Nick De Rijck, schepen van mobiliteit, nick.derijck@tremelo.be, 0476 85 80 05
Clara Mertens, dienst mobiliteit, mobiliteit@tremelo.be, 016 52 54 55

Dit artikel werd gepubliceerd op 12 mei 2023

Bekijk ook

Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina

  • Trajectcontrole Pastoriestraat

Openingsuren en contact

Communicatiedienst

adres
Veldonkstraat 13120 Tremelo
tel.
016 52 54 50
fax
016 52 54 09
e-mail
Vandaag gesloten
Morgen gesloten

Richtlijnen bij jouw bezoek 

Gelieve volgende richtlijnen te volgen bij een bezoek aan de gemeentelijke diensten: