Omgevingsvergunning aanvragen met medewerking van architect (algemeen)

Alle aanvragen zijn VERPLICHT digitaal in te dienen via het omgevingsloket.

Beschrijving

De architect volgt het normenboek OMV digitale aanvragen met architect en dient jouw aanvraag digitaal in via het omgevingsloket.

Het normenboek voor de digitale dossiersamenstelling waarbij de medewerking van een architect verplicht is, bepaalt op welke manier jouw dossier digitaal moet ingediend worden. Het is raadzaam dit normenboek strikt te volgen.

Het normenboek legt vast op welke manier de bijlage met plannen, tekeningen, foto’s en documenten wordt ingediend. Op straffe van onvolledigheid van de aanvraag voldoen alle bestanden die verzonden worden, aan de vormelijke en technische vereisten, bepaald in dit normenboek.

Om de bestanden te kunnen opladen, moeten deze een strikte naamgeving volgen om herkenbaar te zijn voor het systeem. De afspraken hierover zijn ook terug te vinden in het normenboek.

Een overzicht van de dossiersamenstelling vind je terug op pagina 29 van het normenboek.

De Vlaamse overheid biedt ondersteuning bij het indienen van de digitale bouwaanvraag: 015 45 45 91 of info@omgevingsloket.be 

Op het omgevingsloket staat ook een handig stappenplan met demo.

Algemeen helpdesknummer van de Vlaamse Overheid: 1700

Afhankelijk van het voorwerp van de aanvraag zijn bijkomende dossierstukken verplicht zoals: de aanstiplijst hemelwater, MER-screeningsnota, archeologienota,...

 

Betaling Dossiertaks

Na het indienen van het dossier krijgt u een email van de gemeente met daarin een factuur voor de betaling van de dossiertaks.  Op straffe van volledigheid dient u het betalingsbewijs terug te bezorgen aan de gemeente volgens de richtlijnen in de mail.

 

Deel deze pagina

Openingsuren en Contact

Omgeving

adres
Veldonkstraat 13120 Tremelo
tel.
016 52 54 20 (elke werkdag behalve woensdag, van 9u tot 12u)
fax
016 52 09 90
e-mail
Vandaag gesloten
Morgen gesloten