Publieke laadpalen

Tremelo telt vijf publieke elektrische laadpalen (10 laadpunten). Je vindt ze op deze locaties:

  • parking Vinneweg, tegenover de bushalte (2 laadpalen);
  • parking Hilstraat;
  • Pater Damiaanstraat 37, vlakbij het Damiaanmuseum;
  • Moorsemsestraat, naast de kerk in Baal.

De parkeerplaatsen aan een laadpunt zijn voorbehouden voor elektrische of plug-in hybridewagens die aan het laden zijn. 

Opgelet

De nieuwe laadpaal op parking Vinneweg wordt pas binnenkort in dienst gesteld.  

Zo werkt het

In Tremelo werden de laadpalen geïnstalleerd door twee firma's: Allego en TotalEnergies. Zij staan in voor het onderhouden van de laadpunten en de storingsdienst. Jouw laaddienstleverancier zorgt voor het laadabonnement, de bijbehorende laadpas en/of app en de betaling van jouw laadsessies.

Met jouw laadpas kan je jezelf bij de laadpaal aanmelden om jouw auto op te laden. Dit doe je eenvoudig door jouw laadpas voor het oplaadpunt te houden en de instructies op het scherm te volgen. Daarnaast is het ook mogelijk om op te laden via een smartphone app.

In Tremelo staan enkel reguliere laders. De snelladers staan verspreid over België langs snelwegen en veel bezochte plaatsen onderweg.

Publieke laadpaal aanvragen

Als burger, onderneming of taxi-/deelwagenbedrijf kan je ook zelf een publieke laadpaal aanvragen op het openbaar domein. Heb je zelf geen plaats voor een laadpaal en is een bestaand publiek laadstation te veraf, dan kan je toch een paal op maximaal 250 meter van jouw deur verkrijgen.

Deze aanvraag doe je via het digitaal loket van het Departement Mobiliteit en Openbare Werken: www.vlaanderen.be/publieke-laadpaal-aanvragen

Deel deze pagina

Openingsuren en Contact

Mobiliteitsdienst

adres
Veldonkstraat 13120 Tremelo
tel.
016 52 54 55
fax
016 52 09 90
e-mail
  • Publieke laadpalen