Rattenverdelging

De bruine rat is opgenomen in de lijst van 'voor planten en plantaardige producten schadelijke organismen'. Dit houdt in dat iedereen die een terrein of gebouw bezit, huurt of gebruikt voldoende maatregelen moet nemen om deze organismen te vermijden en te bestrijden (wet van 2 april 1970).

De provincie Vlaams-Brabant bestrijdt de bruine en zwarte rat langs de waterlopen van tweede categorie (middelgrote waterlopen). Voor Tremelo zijn dit de Raambeek, de Grote Laak, de Vijversbeek, de Leibeek-Steenbosbeek en de Zwarte Beek.

De Vlaamse Milieumaatschappij afdeling Operationeel Waterbeheer bestrijdt de muskusratten en de bruine rat langs de waterlopen van eerste categorie (grootste waterlopen) en de muskusrat langs alle waterlopen.

De gemeenten zijn verantwoordelijk voor de bestrijding van de bruine rat langs de waterlopen van derde categorie.

Voor wie

Inwoners van Tremelo die langs een waterloop van derde categorie wonen en last hebben van de bruine rat kunnen hiervoor terecht bij de technische uitvoeringsdienst.

Inwoners die niet langs een waterloop van derde categorie wonen en toch op hun privé-eigendom last hebben van de bruine rat, kunnen rattenvergif aankopen in een aantal lokale winkels.

Meer info

Indien je ratten vaststelt langs een waterloop van eerste en tweede categorie, meld dit dan op het Meldpunt Ratten Vlaams-Brabant, tel. 016 26 77 90, www.vlaamsbrabant.be/meldpuntratten

Deel deze pagina

Openingsuren en Contact

Technische Uitvoeringsdienst

adres
Geetsvondelstraat 73120 Tremelo
tel.
016 52 54 90
fax
016 53 45 97
e-mail
Vandaag gesloten
Morgen gesloten