Schoolroutekaart

In het kader van het mobiliteitsplan en het actieplan SAVE-charter Steden & Gemeenten wordt in onze gemeente actief gewerkt aan verkeersveiligheid.

Veiligheid in de schoolomgeving is daarbij cruciaal. Hoe minder auto's aan de schoolpoort, hoe beter, dus hoe meer kinderen te voet of met de fiets naar school komen, hoe minder gevaar aan de start en aan het einde van de schooldag. Omdat er nood was aan een goed overzicht van de veiligste (fiets)routes naar school, ontwikkelden wij een schoolroutekaart. Met deze kaart willen we schoolkinderen aanmoedigen om te voet te gaan of de fiets te gebruiken om op een veilige manier hun bestemming te bereiken.

Onze schoolroutekaart geeft een overzicht van de veilige fietsroutes naar de lagere scholen in onze eigen gemeente en naar de scholen in onze buurgemeenten. Je vindt er ook de adressen van onze scholen en tips voor zowel fietsers als voetgangers.

Hoe kan je de kaart best gebruiken?


Kinderen kunnen zoeken hoe ze hun school op de meest veilige manier kunnen bereiken, door aansluiting te vinden met een van de routes. Daarna kunnen ze de route uitproberen en oefenen, alleen, samen met een volwassene, of samen met vrienden of een grote broer of zus.

Meer info

Naast de papieren kaart, die gratis verkrijgbaar is in het gemeentehuis, kan je via onderstaande link ook het digitale bestand van de kaart downloaden. De ideale afdrukgrootte, moest je ze zelf willen printen, is A3.

Deel deze pagina

Openingsuren en Contact

Mobiliteitsdienst

adres
Veldonkstraat 13120 Tremelo
tel.
016 52 54 55
fax
016 52 09 90
e-mail
  • Schoolroutekaart Tremelo