Seniorennamiddagen

Eén keer per maand organiseert de seniorenraad een gezellige babbel, gekoppeld aan een leuke, ontspannende activiteit in teken van ontmoeting. Ook personen die minder mobiel zijn, kunnen zonder problemen deelnemen. Wie opgehaald wil worden, kan contact opnemen met de dienst vrijetijd via martine.janssens@tremelo.be of op het nummer 016 52 54 17.

Op de planning

Mijn Warm Huis: tips om zuinig om te gaan met energie
Hoe scoort jouw woning op vlak van energie? Welke maatregelen kan je nemen om je comfort te verhogen en je energiefactuur te verlagen? Hoeveel kost het je allemaal? En welke premies kan je ervoor krijgen? Energie-experten van Interleuven leren je werken met een model dat berekent hoe het zit met jouw woning en laten je onmiddellijk het effect van bepaalde maatregelen zien.

Donderdag 12 januari 2023, van 14.00 tot 16.00 uur 
Zaal Lindebloesem

Woordknutselen: rijmen en dichten zonder uw .... op te lichten
Dorpsdichter Gerard Cornelis draagt naar aanleiding van de poëzieweek enkele van zijn gedichten voor en wijdt ons in in de kunst van het dichten. Want zo’n gedicht, hoe begin je daar eigenlijk aan? Na de taart en koffie gaan we creatief aan de slag met bibliotheekmedewerkster Karoline en knutselen we ons eigen woordkunstwerk.

Donderdag 9 februari 2023, van 14.00 tot 16.00 uur 
Zaal Lindebloesem, Kruisstraat 12

Veilig in het verkeer: een opfrissing van de verkeersregels
Weet jij hoe het zit met voorrangsregels en fietsstraten? Wat je wel of niet mag doen als voetganger? Ben jij hoffelijk op de baan? Tijdens onze volgende ontmoetingsdag frist de politiezone BRT ons geheugen op over alles wat te maken heeft met autorijden, (elektrisch) fietsen en wandelen in het verkeer.

Donderdag 30 maart 2023, van 14.00 tot 16.00 uur
Zaal Lindebloesem, Kruisstraat 12


Een boeiende voordracht over het leven van Jan Boedts

Vijftig jaar na zijn overlijden halen we Jan Boedts van tussen de geschiedenisplooien en brengen we zijn leven en werk opnieuw onder de aandacht. Tijdens een boeiende voordracht met uniek beeldmateriaal loodst Pol Vandijck je doorheen het flamboyante leven deze Tremelose beeldhouwer en ereburger. 

Donderdag 27 april 2023, van 14.00 tot 16.00 uur
Zaal Lindebloesem, Kruisstraat 12

Over de bloemetjes en de bijtjes tijdens de Week van de Bij
In samenwerking met de bijenwerkgroep zet gemeente Tremelo de laatste week van de maand mei in het teken van de bij. Imker Flor Bergen geeft tips over hoe we wilde bijen en honingbijen kunnen helpen. Aansluitend volgt er een workshop en maken we kaarsen met zuivere bijenwas.
Iedere deelnemer ontvangt een potje honing voor zijn inspanning.

Donderdag 25 mei 2023, van 14.00 tot 16.00 uur
Zaal Lindebloesem, Kruisstraat 12

Spelletjesnamiddag: Want je bent nooit te oud om te spelen
Samen met de medewerkers van de bibliotheek leren we oude en nieuwe gezelschapsspelletjes spelen. Plezier verzekerd, zowel tijdens onze ontmoetingsnamiddag als later bij je thuis. Wist je dat de bibliotheek van Tremelo beschikt over een uitgebreide spelotheek waar je spelletjes kan ontlenen? Ga zeker een kijkje nemen en ontdek nieuwe dingen!

Donderdag 22 juni 2023, van 14.00 tot 16.00 uur
Zaal Lindebloesem, Kruisstraat 12

Deel deze pagina

Openingsuren en Contact

Senioren

adres
Werchtersebaan 13120 Tremelo
tel.
016 52 54 17
fax
016 53 56 85
e-mail