Signalisatievergunningen

Bij het uitvoeren van grondwerken, zoals wegeniswerken of werken in opdracht van nutsbedrijven, dient er steeds een toelating voor grondwerken gevraagd te worden via GIPOD. 

De aannemer die na de verkregen toelating door het nutsbedrijf wordt aangesteld, dient bij de gemeente een signalisatievergunning aan te vragen. Deze aannemer is verantwoordelijk voor de veiligheid en het plaatsen van de juiste signalisatie zoals goedgekeurd door de gemeente. 

Waarom signalisatie? 

De signalisatie van werken waarschuwt de weggebruiker voor gevaren die gepaard gaan met werken en verkeersbelemmeringen op de openbare weg en beveiligt de werknemers in de werkzone. De signalisatie van de werken moet aangebracht worden met de meeste zorg en moet tijdens de volledige duur van de werken in stand gehouden worden zodat deze voor de weggebruiker herkenbaar blijft.

De signalisatievergunning bepaalt welke verkeersborden en welk waarschuwingsmateriaal er geplaatst moet worden en op welke manier. 

Let op: De signalisatievergunning wordt afgeleverd op voorwaarde dat door de burgemeester toestemming werd gegeven voor de werken. Deze aanvraag moet uiterlijk twee weken voor de werkelijke inname gebeuren.

Voor wie

Als aannemer kan je de signalisatievergunning voor grondwerken digitaal aanvragen via het Generiek Informatieplatform Openbaar Domein (GIPOD)

Op basis van de locatie van het grondwerk word je vervolgens automatisch doorverwezen naar ofwel het aanvraagformulier in het GIPOD ofwel het online formulier van onze gemeente.

Toegang aanvragen op GIPOD kan via digitaal.vlaanderen@vlaanderen.be.

Hoe aanvragen

Via het Generiek Informatieplatform Openbaar Domein (GIPOD) kan je als aannemer de signalisatievergunning voor grondwerken digitaal aanvragen. Op basis van de locatie van het grondwerk word je dan automatisch doorverwezen naar ofwel het aanvraagformulier in het GIPOD ofwel het online formulier van het lokale bestuur. 

Deel deze pagina

Openingsuren en Contact

Technische Uitvoeringsdienst

adres
Geetsvondelstraat 73120 Tremelo
tel.
016 52 54 90
fax
016 53 45 97
e-mail
Vandaag gesloten
Morgen gesloten