Vacature - Onthaalouder

Heb jij een groot hart voor de allerkleinsten? Wil je hen hun eerste stapjes in de wereld helpen zetten? En doe je dat het liefst in je (t)huis? Word onthaalouder bij het sociaal huis van Tremelo!


Als onthaalouder vang je kindjes op in de warme, huiselijke sfeer van je eigen woning.

Je staat vooral in voor de opvang van de allerkleinsten, van 0 tot 3 jaar. Maar ook buitenschoolse opvang is mogelijk.

Je wordt ondersteund door de dienst onthaalouders van het sociaal huis. Zij neemt zoveel mogelijk administratie van je over. Ook als je vragen hebt, bij twijfels of proberen staat de dienst voor je klaar.

Omdat je als onthaalouder een belangrijke rol speelt in de ontwikkeling van een kindje tijdens de eerste levensjaren, zal een pedagogisch medewerker je hierin ondersteunen en adviseren. Je kan ook steun vinden bij andere onthaalouders, die je zal leren kennen tijdens de opleidingen en uitstappen, georganiseerd door het sociaal huis.

Of misschien participeer je graag in een van de lerende netwerken die de dienst organiseert en waarin je samen met de andere onthaalouders kennis en ervaring uitwisselt.

Vergoeding en bijkomende voordelen

Je krijgt een degelijke onkostenvergoeding voor de opvang. Hoeveel deze maandelijkse vergoeding bedraagt, is afhankelijk van het aantal kinderen en het aantal uur dat ze in de opvangen blijven.

In 2022 bedraagt de onkostenvergoeding 14 euro per dag en per kindje dat een halve dag in de opvang verblijft. 23,33 euro als het gaat om een volledige dag. Dit inkomen wordt niet beschouwd als beroepsinkomsten, waardoor je het kan combineren met een ander inkomen zoals bijvoorbeeld de premie voor loopbaanonderbreking.

Als onthaalouder heb je geen werknemersstatuut, maar je geniet wel van een aantal voordelen. Zo zijn de inkomsten die je genereert met de opvang niet belast, bouw je pensioenrechten op en ben je sociaal verzekerd. Dit laatste houdt in dat je een uitkering krijgt als je ziek bent.

Je werkt bovendien thuis, waardoor je je werkdag zelf kunt organiseren. En als je wil, kan je de opvang combineren met de zorgen van je eigen kinderen. Je bepaalt zelf wanneer je wil werken en wanneer je vakantie neemt.

Interesse?

Surf naar www.ikwordonthaalouder.be of neem contact op met de dienst onthaalouders via 016 52 55 34 of gezinsopvang@tremelo.be

Is onthaalouder worden iets voor jou, maar sta je er liever niet alleen voor? Dan kan je ook samenwerken met een andere onthaalouder, thuis of op een aparte locatie.

Deel deze pagina

Openingsuren en Contact

OCMW - Sociaal Huis Dienst onthaalouders

adres
Baalsebaan 2893128 Baal
tel.
016 52 55 34
fax
016 52 55 36
e-mail