Zwerfkattenproject

Het zwerfkattenprobleem groeit elk jaar. De enige manier om dit te stoppen, is door deze dieren te castreren en te steriliseren. Dankzij het zwerfkattenproject van onze gemeente, kunnen zwerfkatten gratis steriel worden gemaakt.

De overlast van zwerfkatten zoals sproeien, vechten, vuilzakken openscheuren, ongewenste kittens,... wordt via het zwerfkattenproject aangepakt met zichtbaar resultaat. Hiermee wordt ook veel onnodig dierenleed voorkomen. Zwerfkatten en zeker ook de kittens hebben immers een triest leven: honger, ziektes, pijn en vaak een ellendige dood.

Belangrijk:

  • Neem altijd zo snel mogelijk contact op! Hoe sneller steriel, hoe beter. Kattinnen kunnen al vanaf vijf maand zwanger worden (soms zelfs vroeger).
  • Meld ook direct de kittens want tot vijf weken kunnen ze nog naar een opvang om geadopteerd te worden, daarna niet meer. Ze zijn dan te verwilderd om nog als huiskat te leven.
  • Meld eveneens zwangere poezen.

Heb je zelf een ongecastreerde kater of ongesteriliseerde kattin? 
Maak dan nu nog een afspraak bij de dierenarts.  Een kattin hoeft immers geen nestje gehad te hebben en een kater mist niks.

Voor wie

Inwoners van de gemeente Tremelo kunnen zwerfkatten melden die zich op het grondgebied Tremelo bevinden.

Hoe aanvragen

  • Vul het online meldingsformulier in. Jouw aanvraag wordt dan onmiddellijk geregistreerd.
  • Neem contact op met de technische uitvoeringsdienst, meldpunt zwerfkatten.

Vermeld jouw telefoonnummer en waar de zwerfkatten zich bevinden.

Afhandeling

De vrijwilligsters voor dit project komen de vangbakken plaatsen en brengen de dieren naar de dierenarts. Na de behandeling worden de zwerfkatten teruggeplaatst op de plaats waar ze gevangen zijn. Bij kittens wordt door de vrijwilligsters met een erkende opvang contact genomen. Dieren worden niet ingeslapen tenzij dit medisch noodzakelijk is.

Deel deze pagina

Openingsuren en Contact

Meldpunt zwerfkatten

adres
Geetsvondelstraat 73120 Tremelo
tel.
016 52 54 92
fax
016 53 45 97
e-mail