Samenaankoop hemelwaterinfrastructuur

De voorbije zomers werden gekenmerkt door buitensporige weersomstandigheden. Waar vorige zomer extreem nat was, werden we deze zomer geteisterd door langdurige droogte. Omstandigheden die in de toekomst naar alle waarschijnlijkheid alleen maar zullen toenemen.

Het opvangen en hergebruiken van hemelwater is dan ook een must. Dat wordt weerspiegeld in de strengere voorschriften die zijn opgenomen in de nieuwe stedenbouwkundige verordening met betrekking tot hemelwater. Daarom organiseert gemeente Tremelo in samenwerking met Interleuven een samenaankoop voor hemelwaterinfrastructuur.

Om het hemelwater optimaal op te vangen, te hergebruiken of te laten infiltreren in de bodem worden er binnen de samenaankoop zowel opvangsystemen als infiltratiesystemen aangeboden: 

 • Aankoop van kunststof regenwatertonnen met verschillende inhoud (300/650/850/1.000 liter) en toebehoren. Er zijn drie verschillende leveringsmogelijkheden voor regenwatertonnen:
  o Zelf afhalen bij de gemeentelijke loods tijdens zes afhaalmomenten in 2023 en 2024.
  o Levering aan huis door de leverancier (tegen een meerprijs).
  o Zelf afhalen bij de winkel Van Wauwe (Staatsbaan 4E, 3210 Lubbeek)
 • Levering en plaatsing van betonnen of kunststof regenwaterputten van verschillende inhoud (5.000/7.500/10.000 liter) en toebehoren.
 • Levering en plaatsing van verschillende types van regenwaterfilters en pompen en aansluiting aan aftappunten om hergebruik van regenwater mogelijk te maken.
 • Levering en plaatsing van betonnen infiltratieputten van verschillende inhoud (2.000/3.000/5.000 liter).
 • Levering en plaatsing van kunststof infiltratiekratten van verschillende inhoud (900/1.200 liter of grotere volumes na afspraak met de aannemer).
 • Aanleg van grindstroken/grindkoffers.
 • Aanleg van wadi’s.
 • Reiniging van bestaande regenwaterputten en infiltratieputten.

Bestellen zal mogelijk zijn vanaf de zomer van 2023 tot eind 2024. 

Deelnemen aan de samenaankoop?

Wil je één of meerdere regenwatertonnen bestellen? Vul dan het bestelformulier in via https://extranet.interleuven.be/regenwaterton. In 2023 zullen twee afhaalmomenten georganiseerd worden. In 2024 nog vier.

Voor alle andere producten en diensten kan je vrijblijvend het interesseformulier invullen via https://extranet.interleuven.be/hemelwater-infrastructuur. De betreffende aannemer zal dan contact met jou opnemen om een gratis en vrijblijvend plaatsbezoek in te plannen. Na het plaatsbezoek ontvang je een offerte op maat.

Vragen?

Meer informatie over de aangeboden producten en diensten van deze samenaankoop, de prijzen, de voorwaarden en de werkwijze vind je op www.interleuven.be/samenaankoop-hemelwaterinfrastructuur

Beschik je niet over internet of heb je vragen of bemerkingen? Neem dan contact op met de milieudienst via milieudienst@tremelo.be of 016 52 54 58.

Dit artikel werd gepubliceerd op 09 november 2022
Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina

 • Samenaankoop hemelwater

Openingsuren en contact

Milieudienst

adres
Veldonkstraat 13120 Tremelo
tel.
016 52 54 58
fax
016 52 09 90
e-mail
Vandaag gesloten
Morgen gesloten

Richtlijnen bij jouw bezoek 

Gelieve volgende richtlijnen te volgen bij een bezoek aan de gemeentelijke diensten: