Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Nieuwe maatregelen voor meer verkeersveiligheid (update)

De inrichting van het fietsstratennetwerk en de nieuwe snelheidszones op het ganse grondgebied is in volle uitrol. Deze grote mobiliteitswerken duren nog enkele weken en brengen ook veranderingen in onze dagelijkse verplaatsingen met zich mee. We zetten daarom enkele veelgestelde vragen op een rij.

Waarom al deze nieuwe maatregelen?

Onze gemeente zet sterk in op verkeersveiligheid. Daarom is het belangrijk om de weg juist in te richten. Dit doen we onder meer met aangepaste snelheidsregimes en veilige fietsverbindingen. 

Waarom zoveel nieuwe verkeersborden?

Op een groot deel van het grondgebied moet de oude, vaak niet correcte of ontbrekende verkeerssignalisatie aangepast of verwijderd worden. Bovendien komen er nieuwe verkeersborden op plaatsen waar signalisatie ontbrak of de weg heringericht wordt. Zo worden alle snelheidszones met nieuwe zoneringsborden aangegeven. Ook de (gewijzigde) voorrangsregeling in de fietsstraten wordt aangeduid met het verplichte voorrangsbord, een onderbord om het tracé van de weg aan te duiden en markeringen op het wegdek.

Hoelang duren de werken nog? 

Op dit moment rollen we het fietsstratennetwerk en de nieuwe snelheidszones op het ganse grondgebied uit. Deze grote werkzaamheden duren nog enkele weken. Zodra alles klaar is, worden alle nieuwe opstellingen nog eens grondig gecontroleerd.

Waar kan ik terecht met vragen?

Een project van deze schaal brengt heel wat veranderingen met zich mee die ingrijpen op onze dagelijkse verplaatsingen. Dat vergt wat aanpassing. Heb je een vraag, is er iets niet duidelijk of wil je iets melden over een nieuwe of gewijzigde verkeerssituatie? Stuur dan een mail naar mobiliteit@tremelo.be. Alle meldingen worden onderzocht en persoonlijk beantwoord.

Zie ook: veelgestelde vragen over fietsstraten


Nieuwsbericht 13 maart: Nieuwe maatregelen voor meer verkeersveiligheid

Dit artikel werd gepubliceerd op 25 mei 2023
Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina

  • Fietsstraten

Openingsuren en contact

Mobiliteitsdienst

adres
Veldonkstraat 13120 Tremelo
tel.
016 52 54 55
fax
016 52 09 90
e-mail
Vandaag gesloten
Morgen gesloten

Richtlijnen bij jouw bezoek 

Gelieve volgende richtlijnen te volgen bij een bezoek aan de gemeentelijke diensten: