Poetsdienst - dienstencheques

De poetsdienst biedt poetshulp aan. De poetshulp staat in voor het gewone wekelijkse onderhoud van de bewoonde plaatsen in je woning.

Voor wie

Poetsdienst met dienstencheques staat open voor iedereen. Wij geven voorrang aan de inwoners van Tremelo die ten gevolge van ziekte, hoge leeftijd, handicap of sociale omstandigheden niet meer in staat zijn zelf hun woning te onderhouden, doch daarbuiten voorlopig geen andere hulp nodig hebben of wensen. Personen die niet gepensioneerd zijn of geen invaliditeit van tenminste 66% hebben, kunnen voorrang krijgen op de dienstverlening mits een doktersattest dat de hulp voor een bepaalde periode rechtvaardigt, bijvoorbeeld tijdens de zwangerschap, na de bevalling, na hospitalisatie,...

Hoe aanvragen

Om dienstencheques te kunnen bestellen, moet je jezelf inschrijven bij Sodexo.

De inschrijving is gratis en kan op twee manieren:

Vervolgens bestel je de dienstencheques door overschrijving van het juiste bedrag.

Zodra je de dienstencheques hebt ontvangen, neem je contact op met de thuisdiensten van het OCMW. Je maakt met ons verdere afspraken over welke hulp je wilt, het aantal uren en de dag waarop het werk uitgevoerd moet worden.

Kostprijs

Je betaalt als particulier 9 euro per gepresteerd uur. Per jaar mag je maximaal 500 dienstencheques aankopen: 400 cheques tegen 9 euro en 100 cheques tegen 10 euro. Het maximum per gezin is 1.000 cheques: 800 cheques tegen 9 euro en 200 cheques tegen 10 euro. Daarop zijn enkele uitzonderingen.

Aangekochte dienstencheques hebben een geldigheidsduur van 1 jaar.

De aankoop van dienstencheques geeft ook recht op een belastingvermindering. Voor de eerste 170 dienstenscheques per jaar bedragen de werkelijke kosten dus maar 7,20 euro.

Jaarlijks vanaf 1 maart stuurt Sodexo jou een fiscaal attest dat je bij je belastingaangifte moet voegen.

Deel deze pagina

Openingsuren en Contact

OCMW - Sociaal Huis Thuisdiensten

adres
Baalsebaan 2893128 Baal
tel.
016 53 75 40
fax
016 52 55 36
e-mail
Vandaag gesloten
Morgen gesloten