naar top
Gemeente Tremelo

Woningkwaliteit, leegstand en verwaarlozing

Woningkwaliteit
  • Een technisch adviseur gaat je ondersteunen indien je klachten hebt over de woningkwaliteit van jouw woning. Zij gaat proberen in samenwerking met alle belanghebbenden tot een minnelijke oplossing te komen (en eventueel de procedure tot ongeschikt en onbewoonbaarverklaring op starten als blijkt dat dit nodig zou zijn).
  • De technisch adviseur verstrekt ook conformiteitsattesten die door de gemeente aan eigenaar-verhuurders worden uitgereikt. Een conformiteitsattest toont aan dat een (huur)woning aan alle wettelijke kwaliteitsvereisten voldoet.

Heb je vragen over de minimale wettelijke kwaliteitsvereisten van een woning, de procedure ongeschikt- of onbewoonbaarverklaring, of andere vragen die wonen in het algemeen betreffen, dan kan je contact opnemen met het woonloket.

Leegstand en verwaarlozing
  • De technisch adviseur staat in voor het inventariseren van de leegstaande en verwaarloosde woningen en gebouwen in de gemeente. Er wordt een belasting geheven op alle gebouwen die een jaar of langer op de inventaris staan.
  • Is jouw gebouw geïnventariseerd als leegstaand of verwaarloosd?
    De technisch adviseur zal je graag adviseren en ondersteunen bij de aanvraag tot vrijstelling of schrapping. 


Bij het woonloket van de gemeente kan je bovendien advies en hulp vragen over bouw-, energie- en renovatiepremies, doorlichting van de energiefactuur,…

Deel deze pagina

Openingsuren en Contact

Advies woningkwaliteit

Woonloket

adres
Veldonkstraat 13120 Tremelo
tel.
0496 25 85 28
e-mail
  • Woningkwaliteit