Energiedossier

De energiecrisis laat zich stevig voelen. We krijgen te maken met zeer hoge energieprijzen en velen onder ons krijgen het steeds moeilijker om de energiefacturen te betalen. Daarom stelt zich de vraag: welke noodmaatregelen kunnen we treffen? Hoe kunnen we als gemeente onze inwoners helpen met het aanpakken van deze crisis en hoe binden we de strijd aan met energiearmoede? Hieronder enkele maatregelen van de overheid om de impact op de energiefactuur te beperken.

 

Zie je de bomen door het bos niet meer?

Weet dat je bij het woonloket terecht kan met al je vragen over wonen en energie. Dit kan bijvoorbeeld voor gratis advies en informatie over:

  • premies en fiscale voordelen inzake (ver)bouwen,
  • (ver)kopen en (ver)huren
  • duurzaam, ecologisch en energiebewust wonen
  • levenslang en aanpasbaar wonen
  • kwaliteit en veiligheid van woningen
  • betaalbaar wonen
  • sociaal huren, sociaal kopen en sociaal lenen

Maak je afspraak via www.tremelo.be/afspraak-maken (kies: woonloket) of contacteer Energiehuis IGO, De Vunt 17 in Holsbeek, via 016 29 85 40.

Wil je graag meer informatie en hulp rond sociale maatregelen?

Neem dan contact op met de sociale dienst van het sociaal huis via socialedienst@tremelo.be of 016 53 75 40. Of maak een afspraak via www.tremelo.be/afspraak-maken.

Betalingsproblemen wegens de hoge energiefacturen?

De stijgende energieprijzen bezorgen heel wat mensen kopzorgen. Zeker als de maandelijkse energiefactuur een enorme hap uit het budget opslokt. Ondanks het Vlaamse beschermingsmechanisme bij wanbetaling en tegen afsluiting van energielevering zal het aantal gezinnen dat in de komende periode te kampen krijgt met energiearmoede sterk stijgen.

Merk je dat je moeilijkheden hebt om rond te komen, kan je vaste kosten niet meer betalen en verlies je het financiële overzicht? Maak tijdig een afspraak met de sociale dienst van het sociaal huis.

Samen kunnen jullie nagaan of er nog rechten zijn die uitgeput kunnen worden, zoals het sociaal tarief, betalingsuitstel woonkrediet, enz. Daarnaast vertegenwoordigt het sociaal huis inwoners van Tremelo bij betalingsmoeilijkheden op de Lokale Adviescommissie (LAC). In sommige situaties kan er ook financiële steun worden voorzien. Dit gebeurt steeds na een sociaal-financieel onderzoek.

Deel deze pagina

Openingsuren en Contact

Milieudienst

adres
Veldonkstraat 13120 Tremelo
tel.
016 52 54 58
fax
016 52 09 90
e-mail

OCMW - Sociaal Huis Sociale dienst

adres
Baalsebaan 2893128 Baal
tel.
016 53 75 40
fax
016 52 55 36
e-mail

Woonenergieloket

adres
Veldonkstraat 13120 Tremelo
tel.
0496 25 85 28
e-mail
Vandaag gesloten
Morgen gesloten
  • Energiedossier - elektriciteit en gas